Párkapcsolat, szerelem

Mi a Te kérdésed az alábbiak közül?

Miért nem szeretnek engem? Miért használnak ki folyton? Miért nem vagyok jó neki? Miért nincsen párkapcsolatom? Miért nem működnek jól a párkapcsolataim? Miért csalnak meg azok, akiket szeretek? Miért nem kapok sosem figyelmet? Miért veszekszünk, és miért nem érti,amit mondok? Mindig féltékenykedik és uralkodik rajtam! Mindenért nekem kell tennem!

Magadra ismersz? Esetleg száz ehhez kapcsolódó kérdés cikázik a fejedben, miközben ezt olvasod? Hidd el, nem vagy egyedül! A fentiekhez hasonló és még legalább egymillió más probléma adódhat egy párkapcsolatban.

Szeretnél jó párkapcsolatban élni?

Fontos tudnod, hogy egy jó párkapcsolatban nem elég szeretni egymást, hanem fontos az is, hogy képes legyél úgy viselkedni, megnyilvánulni, amely építi és erősíti a meglévő szeretetet pároddal, nem pedig tönkreteszi és felégeti azt.

Több évtizedes tapasztalatom során azt látom, hogy a kapcsolatok 90%-a azért megy tönkre, mert a párok nem tudják a különböző párkapcsolati helyzeteket a megfelelő módon kezelni.

Tudtad, hogy hozott anyagból dolgozol?

Miért van ez? Azért, mert Te is és mindenki más egy úgynevezett hozott mintával rendelkezik, vagyis „hozott anyagból” dolgozik, amely bizony tele van sérülésekkel, csalódásokkal, negatívan megélt élményekkel.

Ugye hogy így van? Csak gondolj egy pillanatra arra a sok csalódásra, amely téged ért eddigi párkapcsolataidban. Ha ebbe belegondoltál, talán megérted, hogy ezzel MINDENKI így van! Éppen aktuális vagy volt párod is.

A boldogság tanulható? IGEN!

Sokan nem is gondolnák, hogy a párkapcsolat és a boldogság tanulható! Sőt, ez az, amit igazán élesben, úgymond menet közben tanulhatszmeg az életed során.Sokan csak életük végére értik meg mi az, amit másként csinálnának. Sajnos akkor már késő.

Gondolom Te, nem azok közé szeretnél tartozni, akik életük végén értik meg hogyan lehet szép, harmonikus és boldog párkapcsolatban élni. Ugye?

A jó hír az, hogy nem kell elrontanod az életedet és nem arra vagy kárhoztatva, hogy csakis keserves tapasztalások árán találd meg a boldogságot, vagy veszítsd el azt, ami vagy aki számodra a legfontosabb.

Megfelelő szakember segítségével feltárható minden probléma, vagyis a „hozott anyag” gyökere. Feloldhatók és megváltoztathatók a múltbéli sérüléseid, helytelen, örökölt és kialakított viselkedési mintáid.Van lehetőséged arra, hogy olyan viselkedései mintákat alakíts ki, és tanulj meg, amelyekkel minden párkapcsolati konfliktust képes leszel jól kezelni. A hab a tortán pedig az, hogy mindeközben fejlődik, növekszik benned a szeretés és odafigyelés képessége, amely mindkettőtöknek megadja a boldog, és kiteljesedett párkapcsolat lehetőségét.

Ugye milyen jól hangzik? Ehhez viszont szeretném, ha megértenéd a következő egyszerű tényt: ahhoz, hogy szeressenek, először Neked kell megtanulnod szeretni!

De hogyan szeress, hogy az a másiknak is jó legyen?

Ez itt a kulcskérdés! Azt gondolod, hogy ami neked jó, az a másiknak is jó? Ez nagyon nagy, mondhatni alapvető tévedés!

Mindannyian, így Te is, más nevelésben, hitrendszerben és más tapasztalások által nevelődtél. Ezáltal természeted és jellemed is különbözik mindenki másétól, amiből egyenesen az következik az, hogy neked is és másnak is - MÁS A JÓ!

Te akkor vagy boldog, mikor pont azt a figyelmet, szeretést kapod, ami számodra AZ. Ami számodra a szeretetet jelenti. Gondolod, hogy ez a párod esetén nem így van? Dehogynem!

Ezért ahhoz, hogy a másikat szeretni tudd, fontos megismerned őt, azon belül azt, hogy számára mi a szeretet. Íme egy példa, hogy jobban megértsd!

Például Te nagyon szeretsz ölelgetni, puszilgatni, érinteni ezért azt gondolod, hogy ez a párodnak is jó. A párodatviszont az édesanyja keveset ölelte és érintette vagy egyáltalán nem kapott ilyen jellegű szeretetet. Mi történik ilyenkor? Az, hogy az ő számára sok lesz, ha Te egész nap ölelgeted, puszilgatod őt. Lehet, hogy egy idő után rád szól, hogy „Ne ölelgess már örökké!” vagy egyszerűen csak elhúzódik, visszavonul.

Erre te mit érzel? Megsértődsz, és azt gondolod, hogy ő már nem szeret téged eléggé. Pedig csak arról van szó, hogy ez számára sok és még nem olyan természetes. Lehet, hogy neki az elismerés és a dicséret sokkal fontosabb!

Ez csak egy morzsányi példa arra, hogy mindenkinek másfajta szeretetre van szüksége.

Ha úgy érzed, hogy párkapcsolatodban elakadtál vagy olyan hiányosságokat vettél észre, amivel egyedül nem boldogulsz, esetleg szeretnéd tartalmasabbá tenni meglévő kapcsolatodat,netán nincsen párkapcsolatod és minden vágyad az, hogy újra szerethess és téged is szeressenek, akkor ne habozz tenni érte!

Várlak szeretettel egy izgalmas felfedezőútra párkapcsolatod javítása és sérelmeid, fájdalmaid feldolgozása érdekében! Hívj bizalommal és kérj időpontot még ma! +36‑30‑970‑9878 (Zoé)

Zoeweb.hu - Életvezetési tanácsadás, életvezetési tanácsadó, terapeuta